Aktualnosti

11.12.2021 "Sunčica nas uči o čuvanju prirode"


                                                                           

01.12.2021 Obavijest


Poštovani roditelji,
trenutno je zbog pandemije u našem vrtiću prisutan veliki broj bolovanja odgojitelja. Ovim putem molimo Vas za razumijevanje zbog čestih promjena u organizaciji rada odgojno-obrazovnih skupina. Svakodnevno nastojimo pronaći najbolje rješenje trenutne situacije kako bi se djeci osigurali miran i neometan boravak u vrtiću.

v.d. ravnatelj i stručni tim DV Poletarac

27.01.2021 Obavijest o ostvarivanju prava na olakšice za 2021.


 Poštovani roditelji,

     u rubrici ''Za roditelje'' nalazi se Obavijest te Obrasci za ostvarivanje prava na olakšice u 2021. godini.

21.12.2020 Dom za starije osobe Dubrava


                       

23.06.2020 Obavijest za roditelje primljene djece

 
OBAVIJEST
 
Pozivamo  roditelje primljene djece da se OBAVEZNO jave zdravstvenoj voditeljici na broj telefona 099/ 5470797 u razdoblju od 03.07. - 15.07.2020. od 08:00- 15:00 sati zbog dogovora za otvaranje zdravstvenog kartona djeteta(uvjet za potpisivanje ugovora).
Na razgovor je potrebno donijeti:
1.Potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom zdravstvenom pregledu djeteta.
2. Original na uvid i presliku iskaznice imunizacije djeteta  (podaci o procijepljenosti).
3. Presliku zdravstvene iskaznice djeteta.
4. Preslike zdravstvene dokumentacije iz specijalističkih ustanova za ostvarivanje potreba i statusa djeteta (ukoliko ih dijete posjeduje).
 
 U Zagrebu, 23.06.2020.                                                         Ravnateljica:
                                                                                                Mira Čulo, prof.
 

08.06.2020 Obavijest roditeljima o dolasku djece od 08.06.2020.

 Poštovani roditelji,

          od dana 08.06.2020. možete ulaziti kroz glavni ulaz vrtića (nove preporuke HZJZ) do garderobe svoga djeteta, poštujući socijalnu distancu. Na ulazu vrtića i dalje dezinficirate ruke pri ulazu.

Isto tako Vas obavještavamo da je petak 12.06.2020. redoviti radni dan, te vrtić redovito radi od 05.30 do 18 sati.            S poštovanjem,
                  DV Poletarac

24.05.2020 Obavijest roditeljima o radu vrtića od 25.05.2020.

Poštovani roditelji,

 
      obavještavamo Vas da se rad našeg Vrtića Poletarac od 25.05.2020. i dalje odvija u centralnom objektu Vile Velebita 18.
Na ulazu u vrtić uz putokaze koje smo postavili bit će i dvije odgajateljice da bi Vas usmjerile na ulaze preko dvorišta vrtića zbog poštivanja higijenskih mjera kojih smo se dužni pridržavati te što jednostavnijeg snalaženje.
Molimo Vas da nas obavijestite o dolasku Vašeg djeteta zbog pravovremenog planiranja prehrane i organizacije rada na dostupne telefone Stručnog tima ili ravnateljice, ili mailom.
Važno je da za dijete pripremite obilježen ruksak za cijeli tjedan koji je pred nama zbog higijensko-epidemioloških mjera.
 
                                                      S poštovanjem,
                                                      Ravnateljica Mira Čulo, prof.

06.04.2020 SRETAN USKRS!


Neka Vam radost uskrsnuća vrati vjeru u život, neka nestane zla, a prevlada dobro, neka Vam ljubav bude oslonac, a sreća vječni pratilac.
   
              

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam mali i veliki Poletarci!16.08.2017 Novo ruho kupaonica i terasa


- nakon 50 godina naš vrtić uz kompletnu adaptaciju ograde, krovišta, ugradnju PVC stolarije, obnovu podova i sad terasa
    s  kupaonicama dobiva novi moderniji izgled
- još ima posla na dvorištu, terasama i ostalim kupaonicama
- budimo strpljivi

Novo ruho kupaonica i terasa


26.06.2017 Završne svečanosti u našem vrtiću


Svake godine naši predškolci opraštaju se od vrtića. Dirljiv je to trenutak za djecu, roditelje, braću, sestre, djedove, bake i odgojiteljice. Uz bogati program u kojem su se ispreplitale recitacije, dramatizacije, pjesmice i ples kapnula je i pokoja suza tuge i radosti. Iako su se mališani oprostili od vrtića, obećali su da će ga posjećivati, jer su im dani provedeni među dragim prijateljima bili puni radosti, veselja i bezbrižnosti.
 
Završne svečanosti u našem vrtiću


19.06.2017 Projektni dan u našem vrtiću


Dana 13.06.2017. obnovili smo status Eko – Škole. Sve odgojno obrazovne skupine od jaslica do vrtića realizirale su svoje eko programe tijekom pedagoške godine u suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa, te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Zahvaljujući zajedničkim naporima oko usmjeravanja djece na odgovorno ponašanje prema prirodi, brizi za okoliš,te poticanje zdrave prehrane i zdravog načina života; ponovno je zavijorila zelena Eko zastava na našem dvorištu.

Projektni dan u našem vrtiću


13.06.2017 Posjet Zoološkom vrtu


Dana 02.06.2017. odgojne skupine Medo, Vjeverice, Ježići, Pčelice i Lavići sa svojim odgojiteljicama posjetile su ZOO-vrt. Iako su mališani već mnogo puta bili u posjetu životinjama, no druženje s njima je uvijek zabavno, uvijek se nauči nešto novo. Život brojnih vrsta životinja sa gotovo svih kontinenata od ptica, gmazova vodozemaca, riba do sisavaca nanovo fascinira svako dijete na svoj način.

Posjet Zoološkom vrtu


12.06.2017 Izlet u konjički klub Trajbar


Dana 31.05.2017. organiziran je izlet za vrtićke skupine Mace, Jagode i Cvjetići u ugodnom krajoliku Zaprešića u konjički klub Trajbar. Djeca su već na samom početku izražavala uzbuđenje i radost, jer jahanje na konju je nezaboravan doživljaj. Osim jahanja mališani su upoznali boksove gdje konji žive, naučili su što vole jesti, upoznali su pribor s kojim se svakodnevno timare, njeguju. Veliko zanimanje djece izazvalo je potkivanje kopita, oprema konja za jahanje i oprema jahača za jahanje. Upoznavanje i kontakt s konjima ih je oplemenio.

 Izlet u konjički klub Trajbar10.05.2017 Obavijest za roditeljski


POŠTOVANI RODITELJI!

POZIVAMO VAS NA RODITELJSKI SASTANAK VRTIĆKIH PROGRAMA OBOGAĆENIH ENGLESKIM JEZIKOM  KOJI ĆE SE ODRŽATI 11.05.2017. U ČETVRTAK U SOBI 8 NA KATU U  16.30h.
S VESELJEM VAS OČEKUJEMO, ODGOJITELJICE ODGOJNIH SKUPINA “BEES“ I   “LIONS“ ANA-MARIE BAČANEK JURMAN, ANDRIANA LONČAR, ANA VOLARIĆ, MAJA ZOVAK

Program ranog učenja engleskog jezika u našem vrtiću

28.04.2017 Humanost na djelu

   
             

20.01.2017 Afričkoj djeci s ljubavlju


                   


18.01.2017 Snježne radosti


Nakon dugog iščekivanja stigao nam je i snijeg. Djeca sa svojim odgojiteljima uživaju u snježnim radostima na dvorištu vrtića...grudaju se, spuštaju niz  brijeg, sanjkaju...

16.01.2017 Snježne radosti

U veselju i igri otkrivamo i učimo :)

 

22.12.2016 Božićna čestitkaUz dašak božićne atmosfere našeg vrtića, želimo Vam blagoslovljene blagdane, sretnu i uspješnu Novu 2017.godinu.

                                                                                                                                Veliki i mali Poletarci :)

18.12.2016 Božićni sajam u našem vrtiću


Božićni sajam namijenjen je UNICEF-ovom projektu „Škole za Afriku“, pomoći/donaciji za ostvarivanje jednog od elementarnih dječjih prava – PRAVA NA OBRAZOVANJE i Papinskim misijama u Kamerunu s istim ciljem. Humanitarnu akciju organizirale su odgojne skupine: „Lavići“,  „Pčelice“, „Jabučice“, „Ježići“ i Eko-etno grupa. Toplo se zahvaljujemo svima na donaciji, jer svaka Vaša kuna pomaže da zajedno učinimo još više za djecu kojima je nužnija potreba.

Od srca hvala!

06.12.2016 Posjet Sv. Nikole


Tradicija darivanja za Sv. Nikolu je omiljena među mališanima. Sveti Nikola s punom vrećom slatkih paketića, u pratnji pomagača obišao je djecu našeg vrtića. Svi su se trudili biti bolji, pažljiviji, poslušniji. Svi su marljivije pospremali igračke, više pomagali jedan drugome, a i čizmice su bile čišće. Pjevanje pjesmica i obećanja dragom djedici da će biti dobri kroz cijelu godinu tati, mami, tetama…nije nedostajalo.

14.10.2016 Rolanje

Od 10.10 do 14.10.2016. djeca vrtićkih odgojno-obrazovnih skupina: Mace, Pčelice, Medo, Lavići, Jagode i Cvjetići svladali su vještine rolanja u školi rolanja na SRC Zagrebačkog velesajma.

06.10.2016 Pripovjedanje bajki

Poznata hrvatska pripovjedačica bajki Jasna Held oduševila je naše vrtićke mališane svojim pripovjedanjem narodnih bajki u dvorani vrtića od 9 do 11 sati.

27.09.2016 Lutkarski mjuzikl Slon bon ton

Predstava Slon bon ton u izvedbi studia Suncokret održana je u dvorani vrtića za vrtićke odgojne skupine.

01.08.2016 Građevinski radovi

U našem vrtiću odvijaju se manji građevinski radovi. Veselimo se novom sjaju vrtića :))

05.07.2016 Ljeto u našem vrtiću

Neke od aktivnosti s djecom tijekom boravka na zraku:
- igre vodom (igre pretakanja, opažanja svojstava vode, igre plastičnim rekvizitima, pecanje predmeta…), sportske igre (trčanje, nogomet, badminton…), male takmičarske igre, aktivnosti opažanja, promatranja i opisivanja prirodnih pojava (osluškivanje zvukova iz prirode, traženje predmeta u prirodi…)
- stvaralačke aktivnosti i aktivnosti izražavanja: likovne aktivnosti (modeliranje, crtanje bojom po vlažnom papiru, izrada mozaika…), glazbene aktivnosti (igre s pjevanjem, brojalice, izrada instrumenata…)
- istraživalačke aktivnosti: istraživanje i eksperimentiranje prirodnim materijalima (voda, zemlja, pijesak, školjke, kamenčići, grančice…)
- praktične aktivnosti : šivanje, nizanje sitnih predmeta, izrada frizura, pletenje košarica…
 

09.06.2016 PROJEKTNI DAN / 09.06.2016.

U okviru našeg eko programa djeca jaslica i vrtića danas su bili angažiraniji u aktivnostima ekološkog karaktera. Veselili su se bogatoj ponudi različitih sadržaja za igru kroz koje su i ovaj puta usvajali segmente ekološke svijesti. Kroz neposrednost i slobodan odabir potaknuta su na jačanje ljubavi prema prirodi. Ljubav prema prirodi je ono što će od djece učiniti odgovorne građane i pomoći našoj Zemlji da ostane čista i zdrava.

24.05.2016 Lutkarska predstava "Vuk i kozlići"

Vrtićka lutkarska grupa izvela je predstavu "Vuk i kozlići" za sve vrtićke odgojne skupine i tako još jednom razveselila djecu

23.05.2016 Aktivnosti na Bundeku 22.05.2016.

Naš vrtić se i ove godine aktivno uključio u aktivnosti povodom 20. Dana dječjih vrtića Grada Zagreba:
 Igre na Bundeku djece, roditelja i odgojitelja: odgojno-obrazovne skupine: „Bubamare i Mišići“ 
Punkt „Kazalište u prirodi i radionica “ – odgojitelji lutkarske i dramske skupine vrtića 
 Igre djelatnika i naših roditelja na Bundeku djece - odgojitelji i roditelji našeg vrtića:)
 
 

19.05.2016 Susret djece s predstavnicima gradskih četvrti u Dubravi.


19.05.2016. u sklopu obilježavanja 20. - ih dana dječjih vrtića Grada Zagreba organiziran je susret djece s predstavnicima gradskih četvrti u Dubravi. Djeca odgojne skupine „Patkice“ sa svojim vršnjacima iz susjednih vrtića s područja Dubrave posjet su provela kroz prezentiranje pjesmica, recitacija i želja što bi novo rado htjeli imati u svom vrtiću.Ravnateljica i naši mali predstavnici u ime cijelog vrtića poklonili su slike koje su izradili sa svojim prijateljima. Domaćini su nas srdačno ugostili i mi im se toplo zahvaljujemo na gostoprimstvu kao i na svemu što su do sada učinili za ljepši i bezbrižniji život u našem vrtiću.
 

18.05.2016 Nagrada za najbolji vizualni identitet

18.05.2016. Odgojno – obrazovna skupina „Patkice“ primila je nagradu za najbolji vizualni identitet koji predstavlja 20. Dane dječjih vrtića Grada Zagreba.

09.05.2016 Aktivnosti povodom 20. Dana dječjih vrtića Grada Zagreba

Naš vrtić se i ove godine aktivno uključio u aktivnosti povodom 20. Dana dječjih vrtića Grada Zagreba i to sljedećim aktivnostima:
 15.05. nedjelja, od 10 do 13 sati: - aktivnosti na Bundeku:

  • Igre na Bundeku djece, roditelja i odgojitelja: odgojno-obrazovne skupine: „Bubamare i Mišići“
  • Punkt „Kazalište u prirodi i radionica “ – odgojitelji lutkarske i dramske skupine vrtića
  • Igre djelatnika i roditelja na Bundeku djece - odgojitelji i roditelji našeg vrtića (12:30 sati do 14.30 sati)
 16.05., ponedjeljak, prezentacije odgojitelja našeg vrtića - primjeri dobre prakse na temu: Veliki grad za malo dijete u Dv Medo Brundo
 18.05., srijeda u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski dodjela nagrade odgojno-obrazovnoj skupini „Patkice“ za najbolji vizualni identitet koji predstavlja 20. Dane dječjih vrtića Grada Zagreba
 19.05., četvrtak, posjet predstavnika predškolaca i odgojitelja predstavnicima gradske četvrti u Dubravi

 

06.05.2016 Izlet u Eko park Kraš

Dana 05.05.2016. djeca starijih odgojnih skupina posjetila su Eko park Kraš.Uzbuđenje među djecom zbog izleta trajalo je već od samih jutarnjih sati. Putovanje do parka se otegnulo zbog jutarnje gužve kroz grad. Nakon okrijepe kraš expresom i domaćica keksima krenuli smo iz avanture u avanturu s domaćinima, simpatičnim animatorima. Vlakićem smo se dovezli do životinja. Upoznavali smo  svijet konja, ponija, magaraca, koza i malih kozlića, ovaca, jelena, pataka… Naučili smo kako se zove mladunče od magarca i magarice. Uživali smo u lijepoj prirodi i brojnim aktivnostima: alki, gađanju koluta na figuru majmuna s bananama, skakanju u jutenim vrećama, izvođenju akrobacija na trampolinu, mužnji krave, vožnji čamcem, jahanju mehaničkog konja te natjecanju u pekarskim vještinama. Najslađi dio našeg izleta bila je potraga za kovčegom s blagom i čašćenje s banankićem.Povratak u vrtić bio je kratak, jer smo od umora u autobusu zaspali.
 
Djeca su komentirala: „To mi je najbolji izlet do sada!!!“

27.04.2016 Europica

Kroz edukativnu predstavu Europica na vrlo zabavan način su nas proveli Kristijan Ugrina i Alan Katić.

26.04.2016 DJECA SU CVIJEĆE ŽIVOTA


„DJECA SU CVIJEĆE  ŽIVOTA“ – kineska poslovica

HVALA svim dobrim ljudima na prikupljanju novčanih priloga za školovanje djece u Africi kroz prodajnu uskršnju izložbu. Ovom akcijom donirano je 988,30 HRK. Uvijek, kad god možemo treba pomagati. Osjećaj kada darujemo ispunja nas, čini sretnim i velikim.
Slijedimo i dalje primjer humanosti i dobrote u svom srcu!

                                                                        Hvala!

                                                       Vaši „Ježići“ i „Patkice“ u akciji
 

22.04.2016 Dan Planete Zemlje 2016.


  • šalje poruku važnosti očuvanja naše prirode

21.04.2016 EKO RADIONICA u Gradskoj knjižnici Dubrava

Susretljive knjižničarke ugostile su 20. i 21.04.2016. mališane predškolskih grupa: „Mišiće“,„Patkice“, "Lavići", "Bubamare" i "Pčelice"u svojim prostorijama igraonice uz Dan planeta Zemlje. Naglasak druženja je podizanje razine svijesti djece već od malih nogu o važnim ekološkim pitanjima. Uz slušanje priča iz  slikovnica „Za odmor zaviri u zelene širine“ i  „Pustolovine jedne boce“, upoznavanje s čarobnom vilom te izradom maslačkovih glavica djeca su usadila klicu očuvanja svog okoliša. Naučila su koliko je recikliranje, odnosno kreativno iskorištavanje otpada, poželjno i zabavno u svom domu i šire.

11.04.2016 „Vizualni identitet 20. Dana dječjih vrtića Grada Zagreba“

Povodom obilježavanja 20 godina manifestacije „Dani dječjih vrtića Grada Zagreba“ Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, pozvao je djecu i odgojitelje dječjih vrtića Grada Zagreba da ponude idejno rješenje za plakat, povelju, zahvalnicu uz slogan te maskotu. Grupa „Patkice“ se odazvala pozivu i uz marljivo likovno kreiranje složila plakat pod krilaticom „Na krilima radosti“.
Plakat je pobijedio na natječaju. Svi smo ponosni na taj uspjeh.
Bravo „Patkice“!

05.04.2016 Posjet osnovnoj školi Vjenceslav Novak

Polazak u školu je veliki korak u životu svakog djeteta. S tog razloga posjet školi je organiziran s ciljem razvijanja pozitivnih stavova prema njoj.

04.04.2016 Darujmo djeci kazalište- djelić atmosfere

Naša dramska grupa vrtića oduševila je svojom predstavom "Tri prijatelja" djecu, roditelje, zaposlenike vrtića i sve prijatelje našeg vrtića.

10.03.2016 Projekt "Program prevencije karijesa u djece predškolske dobi u našem vrtiću"

Program prevencije karijesa u predškolskoj dobi održava se  u našem vrtiću od 08.03. do 22.03.2016. U program su uključena djeca u dobi od 4. do 7. godine života.

02.03.2016 Posjet profesorice i učenika poljoprivredne škole

Solidan prolaz srednjoškolaca  na maturi ovisi o kvalitetno sročenom eseju. Materijala za dobar esej ponudio je naš vrtić ugostivši profesoricu hrvatskog  jezika s pet učenica Poljoprivredne škole, Zagreb, Gjure  Prejca 2. Prihvatili smo ih kao drage goste uz toplu riječ dobrodošlice. Kratki program,  simpatične poklone pripremila je odgojna grupa „Patkice“.  Obilazak ustanovom dodatno im je približio život mališana u našem vrtiću..
 
 

09.02.2016 Fašnik u našem vrtiću

Vesele, razigrane male maškare preplavile su dvorište našeg vrtića.
Snjegovići, jagodice, mace, vještice, princeze, kraljevići, lavići, superheroji… uživali su u finim krafnama, plesu i vjetrovitom toplom vremenu. Podršku u njihovoj zabavi dali su brojni roditelji i djelatnici vrtića.

08.02.2016 Lukarska predstava "Bijela priča"

Vrtićka lutkarska grupa izvela je predstavu "Bijela priča" za sve vrtićke odgojne skupine.

24.01.2016 Druženje u Centru za autizam

Odgojno obrazovna skupina  "The Lions"  priredila je kratki zabavni program za djecu iz Centra za autizam, nakon čega je uslijedilo veselo druženje uz pjesmu i ples.

14.01.2016 Program početne obuke klizanja na Src Šalata

Naši predškolci iz odgojnih skupina "Mišići" i "Patkice" krenuli su na program početne obuke klizanja na klizalištu „Šalata“  u terminu od 11. do 22.01.2016. (10 do 11 sati).

21.12.2015 50-ta OBLJETNICA NAŠEG VRTIĆA

U četvrtak 17.12. 2015. naš vrtić svečano je obilježio 50 – ti rođendan. Proslavu su uveličali mnogobrojni uvaženi gosti, naši dragi roditelji, djelatnici vrtića i djeca koja su pripremila prigodan program. Tom prilikom ravnateljica vrtića je istakla lijepu misao: „Prosinac – mjesec u kojem obilježavamo našu pedesetu obljetnicu postojanja, traži od nas uvijek iznova propitkivanje možemo li bolje, humanije, otvorenije i toplije pristupiti svemu oko sebe, kako svom poslu i našoj djeci i radnim kolegama. Traži od nas da nalikujemo na djecu vrtića, da nalikujemo na djecu svijeta.“

15.11.2015 Program početne obuke klizanja na SRC Šalata

Naši predškolci iz područnih objekata Ljevakovićeva 8, 20 i 32 krenuli su na program početne obuke klizanja na klizalištu „Šalata“  u terminu od 02.11. do 13.11.2015. (10 do 11 sati).

09.11.2015 Novi sjaj vrtićkih parketa

Naš vrtićki parket zasjao je novim sjajem na radost malih i velikih Poletaraca:)

05.11.2015 Posjet predškolaca gradskoj knjižnici Dubrava

Naši predškolci povodom Mjeseca hrvatske knjige boravili su u prostorijama s policama prepunih knjiga. Djeca su bila iznenađena tolikom količinom knjiga, jer su se mnogi po prvi puta susreli s knjižnicom. Srdačne knjižničarke u odjeljku za održavanje radionica približile su djeci vrijednost druženja s knjigama. Čitajući im priču iz slikovnice: „Sretna kućica“ pobudile su kod njih želju za ilustriranjem svoje kućice iz mašte, ali i želju da ih njihovi roditelji učlane u knjižnicu. Veliko bogatstvo svakog čovjeka je spoznati čaroban svijet pisaca, pjesnika i ilustratora knjiga. One su pune mudrosti. Najbolji dar koji možemo pokloniti djetetu je ljubav prema čitanju.
 

03.11.2015 Posjet Zoološkom vrtu

03.11.2015. odgojne skupine: "Patkice" i "Mišići" posjetili su zoološki vrt. Posjet ZOO-vrtu uvijek je zabavan. Putovanje autobusom, šetnja maksimirskim stazicama punim jesenskog
lišća i bliski susret sa različitim životinjama nas oduševljava.  Učimo stvaranju pozitivnih stavova prema životinjama i prirodi.
 

28.10.2015 JESENSKA SVEČANOST U NAŠEM VRTIĆU


„Danas mi je tako divno u vrtiću!“ – kaže djevojčica svojoj prijateljici veselo švrljajući po hrpicama šarenog, šuškavog lišća. A kako i ne bi bilo divno, kad se proslavljala  jesen.  U  svim  odgojnim skupinama svako dijete dobilo je vjenčić na glavu i ogrlicu oko vrata. Tako jesensko ukrašeni pratili su zanimljivu predstavu. A vani, vani na  dvorištu, svi su se  motali  oko stričeka, koji su neumorno pekli mirisne kestene. Bilo je tu i voća raznog, ali i kokica koje su mamile svojim privlačnim okusom.
Neka potraju što dulje jesenske radosti…  
 

27.10.2015 Izmjena stolarije u našem vrtiću

Poštovani roditelji,
 
u tijeku su radovi izmjene stolarije u našem vrtiću. Veselimo se našem novom ruhu:)
 
Zahvaljujemo Vam na razumijevanju!

22.10.2015 DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U našem vrtiću, kao i svake godine tijekom listopada, obilježavaju se Dani kruha / Dani zahvalnosti plodova zemlje. Djeca od najmanjeg do najvećeg vrtićkog uzrasta aktivno sudjeluju u raznim aktivnostima. Upoznavaju se sa procesom izrade kruha; „Od zrna do pogače“, približuje im se blagovanje kruha i  raznovrsnih pekarskih proizvoda. Ukazuje im se na važnost zdrave prehrane; spremanje i konzumiranje voća, povrća, a jesen time obiluje. 

17.10.2015 Humanitarna akcija za djecu "Burkine Faso"

Odgojno obrazovne grupe „Ježići“ i „Patkice“ obilježavanje Dana kruha / Dana  zahvalnosti plodova zemlje posvetile su humanitarnoj akciji UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku“.
Odgojiteljice  grupa u projektu obogatile su prodajnu izložbu slatkim zalogajčićima animirajući djecu, mame, bake na pečenje kiflica i sličnih slanih i slatkih poslastica.  Gostoprimstvo svima koji su  ulazili  u naš vrtić podarila su djeca  obučena u narodne nošnje s kockicama kruha namazana džemom od dunja.
Zahvaljujemo se  svima na uloženom  materijalu za pripremu  slastica, vremenu, trudu,  te velikom srcu i  volji na kupnji ukusnih  proizvoda.
 Maleni iz  Burkine Faso bit će veseli, jer i ove godine sav novčani prilog ide njima.

24.09.2015 Jesen u našem vrtiću

Vrijedne i marljive ruke djece i odgojiteljica napravile su životinje od lišća i ukrasile vrtić svojim radovima.

23.09.2015 Europski tjedan mobilnosti (16. 09. – 29.09.2015.)

Odgojno obrazovna skupina  „Patkice“ obilježila je Europski tjedan mobilnosti, kojem je ove godine moto: „Izaberi, promijeni kombiniraj“. Osim animiranja roditelja na dovoženje bicikala, romobila te kolica s lutkicama,  medvjedićima, djeci su ponuđeni bogati sadržaji vezani uz promet i zdrav način putovanja; bez zagađenja okoline. Djeca su se posebno veselila prezentaciji svojih vještina spretnosti vožnje bicikla i romobila na poligonu vrtića.

14.09.2015 „Djeca u prirodi „

Starija odgojno obrazovna skupina "Patkice" boravila je od 7.9. - 11.9.2015. u "Gradu mladih" te uživala u čarima lijepog vremena i prirode. Noćna potraga za patuljcima ih je posebno veselila. Znatiželjno su svojim lampicama zavirivala u svaku duplju ili grmić i ostavljala komadiće keksa da patuljke malo razvesele slatkim zalogajem...

31.08.2015 Ograda vrtića

Nakon ljetnih radova, ograda našeg vrtića je skoro gotova:)))) 

11.07.2015 Ljeto u našem vrtiću

Sunce, voda, prijatelji…krase vrtićke vruće dane

18.06.2015 Zahvalnica dječjem vrtiću Poletarac

Ured Unicef-a u Hrvatskoj od srca zahvaljuje našem vrtiću na sudjelovanju u humanitarno-edukativnom projektu Škole za Afriku. Bravo za naše odgojno obrazovne skupine: "Patkice", "Ježići" i "Lavići".

28.05.2015 Zelena zastava se zavijorila u našem vrtiću:)

Svečanost podizanja zelene zastave i projektni dan vrtića organizirali smo 28.05.2015. u nazočnosti djece, roditelja, djelatnika, članova eko odbora, kumova, predstavnika Međunarodne koordinacije za Eko-škole, predstavnika drugih vrtića, stručnjaka i prijatelja vrtića.

17.05.2015 Bundek - 19. Dani dječjih vrtića grada Zagreba

17. svibnja 2015. od 10.00 do 13.00 sati na Bundeku  naše odgojno obrazovne skupine: "Cvjetići", "Sunce" i "Jabuke"održati će zajedničke aktivnosti roditelja i djece.Odgojno obrazovna skupina "Loptice" pričat će priče na tematskom punktu "Kazalište u prirodi", a odgojno obrazovna engleska skupina "Bees" nastupit će na pozornici s  igrokazom "Going on a picnic".

07.05.2015 19. dani vrtića grada Zagreba

PROGRAM STRUČNOG SKUPA ZA ODGOJITELJE I STRUČNE SURADNIKE
POVODOM 19. DANA DJEČJIH VRTIĆA GRADA ZAGREBA
U ORGANIZACIJI DJEČJEG VRTIĆA POLETARAC
 
 
TEMA: RANA INTERVENCIJA
 
Mjesto održavanja: Dječji vrtić Poletarac, Vile Velebita 18, Zagreb
 
Četvrtak, 14. svibnja 2015.

28.04.2015 Lutkarska predstava "Tko prijatelj može biti"

Sve vrtićke odgojno obrazovne skupine u našem vrtiću pogledale su predivnu predstavu "Tko prijatelj može biti"  u izvedbi kazališta Lutonjica:) 
 

23.04.2015 Posjet studenata pedagogije našem vrtiću

Prof. Slavica Bašić i studenti pedagogije iz Zadra posjetili su naš vrtić. Tijekom posjete poslušali su prezentaciju odgojiteljice Svjetlane Mlinarić na temu waldorfske pedagogije. Studenti su pokazali veliko zanimanje rad po principu pedagogije Rudolfa Steinera.

20.04.2015 Posjet djece zračnoj luci Pleso

Odgono obrazovne skupine: "Jabuke", "Patkice" i " Mišići" posjetit će zračnu luku Pleso u srijedu, 22.04.2015. u prijepodnevnim satima. Polazak djece je u 9 sati ispred vrtića, a povratak u vrijeme ručka. Djeca će tijekom posjete uz edukativni program, razgledati zračnu luku i vidjeti vojne zrakoplove.

13.04.2015 Posjet naših predškolaca vatrogasnoj postaji Dubrava

Svake ped. godine pa tako i ove svi naši predškolci posjetili su vatrogasnu postaju u Dubravi. Osim edukativnog programa u kojem su djeca imala priliku čuti i vidjeti kako vatrogasci izvode svoje vježbe i pripremaju se za gašenje požara, djeca su se provozala u vatrogasnim kolima, isprobala vatrogasna odijela te puštali vodu kao pravi mali vatrogasci.


 

26.03.2015 Festival životnjskog carstva

Edukativni lutkarski mjuzikl „Festival životnjskog carstva“, u izvedbi Duška Mucala, studio Suncokret oduševio je sve naše vrtićke mališane. Predstava je održana u tri termina u dvorani našeg vrtića.

25.03.2015 Uskršnja humanitarna akcija

Humanitarnim projektom "Škole za Afriku" mijenjamo život mališana u mjestima Burkina Faso, doprinosimo stvaranju boljeg svijeta. Prodajnu izložbu uskršnjih suvenira organiziraju odgojno - obrazovne skupine "Patkice" i "Ježići".


© 2014 Vrtić Poletarac. Sva prava pridržana.