"Sunčica nas uči o čuvanju prirode"

 Kao vrtić koji svojim djelovanjem aktivno sudjeluje u očuvanju prirode, ponosni smo jer je dio našeg kolektiva i autorica edukativne slikovnice "Sunčica nas uči o čuvanju prirode".
Tajana Ištvanić  motivaciju pronalazi u radu s djecom.
Zajedno s nama smatra da je  važno osvijestiti moć pripovijedanja, priča, riječi i komunikacije. Važno je znati da dijete nije nikada premalo za prvi susret s riječju bilo u pisanom ili zvučnom obliku. Komunikacija s djetetom se može ostvariti i putem osmijeha, toplog zagrljaja, pjesmom, pričama, slikovnicom.. Sve su to sredstva za povezivanje s drugima. Ono što pomoću priča možemo pružiti djetetu jest usvajanje socijalnih vještina, razvoj empatije,  suradnje, govora i kreativnosti u svim razvojnim područjima. Jedna riječ dijete može potaknuti na razne asocijacije i smišljanje aktivnosti. Jedna priča dijete može usmjeriti  na promišljanje i prepričavanje istog. Pružajući mu priliku da osmisli igru ili aktivnosti na temelju doživljaja slikovnice, dijete potičemo na kognitivni i  spoznajni razvoj.
Dijeleći doživljaj priče, tražeći pomoć u osmišljavanju nove priče, dijete spontano ostvaruje suradnju i pušta nas u svoj svijet kreativnosti i mašte. To je samo mali dio pozitivnih ishoda pričanja priča. Pričajmo zajedno i čuvajmo našu prirodu i samim time, čuvajmo budućnost naše djece.

Tajana Ištvanić rođena je 1. svibnja 1989. godine u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. U rujnu 2013. 
godine završila je preddiplomski studij 
Ranog i predškolskog odgoja na Sveučilištu u Zagrebu. Stručni ispit položila je u ožujku 2015. godine i stekla zvanje odgojitelja predškolske djece. Otad radi u sustavu ranog i predškolskog odgoja i 
obrazovanja. U listopadu 2016. godine upisala je Diplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu. Obranivši diplomski rad u rujnu 2018. pod nazivom Odgojiteljsko poticanje pripovjednih sposobnosti djece predškolske dobi stječe naziv magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. 

Gostovanje Tajane Ištvanić u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" i predstavljanje slikovnice
                                 
                                        


© 2014 Vrtić Poletarac. Sva prava pridržana.